PARCHET – INSTRUCTIUNE DE INTRETINERE

PARCHET – INSTRUCTIUNE DE INTRETINERE

Dusmanii pardoselilor de parchet si mai ales a lacurilor ce le protejeaza sunt murdaria, pietricelele, cioburile si in general orice materiale dure, taioase si abrazive. Puneti obligatoriu la intrare un covoras de sters picioarele.

Praful si alte mizerii se curata cu aspiratorul. Curatarea se face cu solutii speciale pentru parchet, folosind mop-uri sau carpe moi, bine stoarse; NU FOLOSITI APA IN EXCES !!!

Petele se indeparteaza cat timp sunt proaspete, cu solutii de curatat si carpa bine stoarsa. NU folositi solutii pe baza de amoniac !!! NU folositi produse abrazive: parafuri de curatat, bureti aspri sau de sarma!!! In general, cititi cu atentie INSTRUCTIUNILE de pe ambalajele produselor de intretinere si curatare, si asigurati-va ca sunt destinate sau se preteaza folosirii lor pentru parchetul dumneavoastra !!!

Dupa multi ani de utilizare sau dupa solicitari dure, suprafata lacuita si-a pierdut luciul, se slefuieste parchetul pana la materialul de bambus, dupa care se re-lacuieste.

Ca si in cazul alegerii adezivului de lipire, adresati-va unor firme specializate, ai caror consultanti tehnici vor recomanda lacul potrivit parchetului dumneavoastra, alte produse pentru pregatirea in vederea re-lacuirii, si chiar va pot xecuta operatia respectiva.